Avdelning

Adventure

Connect

Icehotel Jukkasjärvi

 Vi erbjuder ett varierat arbete i den arktiska vildmarken. Här får du möjligheten att förmedla ditt brinnande intresse för friluftsliv, naturen, isen, snön och norrskenet till gäster från hela världen. På Icehotel erbjuder vi våra gäster en rad olika aktiviteter så som snöskoterturer, isskulpteringskurser, snöskovandringar, vildmarksmiddagar och mycket annat.

Vi har även nära samarbete med våra underleverantörer som erbjuder hundspannsturer, samiska aktiviteter, ridning på islandshästar och norrskens/naturfotografering. Alla dessa vill mer än gärna att ni följer med på deras aktiviteter och tar del av vad de erbjuder.

Här på Icehotel som ligger ca 20 mil norr om polcirkeln finns möjlighet att stilla alla dina äventyrliga begär. Du har skidbackar/spår, milslånga skoterleder, 100-tals sjöar och älvar att fiska i precis runt knuten.  Det återspeglas på oss som bor här, som nästan alla har ett genuint frilutsintresse.

”Live like a local”

Efter frukost packar du en matsäck, någonting gott att grilla, kåsa och kok-kaffe förstås. Sedan klär du på dig alla vinterkläderna och beger dig ut. Det biter lätt i kinderna i den klara morgonkylan men det har börjat ljusna bakom tallskogen. Det blir en fin dag tänker du. När hjälmen är på startar du skotern och börjar köra mot hemlig-jaure. Du färdas genom ett sagolikt vinterlandskap på väg till sjön där du hört ryktas att det finns stor röding. 

Väl där borrar du ett hål genom den metertjocka isen, sänker ner din pimpel och börjar locka. Är du som jag, med dåligt tålamod har du fiskat klart efter en halvtimme utan att ha fått något, men ger du det en ärlig chans finns alla möjligheter att säkra middagen. 

Efter fisket skottar du ut en soffa i snön, täcker den med en renfäll och gör upp en lägereld. Du lagar din lunch över öppen eld och kokar upp en panna kaffe. Mat smakar bättre utomhus, kaffe smakar bäst utomhus! Framåt eftermiddagen beger du dig hem för att mysa i stugvärmen.


Jukkasjärvi

Marknadsvägen 63
981 91 Jukkasjärvi Vägbeskrivning info@icehotel.com +46 980 66800 Se sida

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor