Avdelning

Commercial Department

Connect

Foto: Asaf Kliger

Icehotel i världen

Icehotel är ett av de mest googlade orden i samband med Sverige; ett drömresemål för människor världen över och när amerikanska TIME Magazine listade de 100 bästa platserna i världen, för första gången 2018, fanns Icehotel med. Icehotel är ett unikt konstprojekt och en verksamhet som började som en dröm, en vision. Med entusiasm och engagemang som byggstenar kunde drömmen förverkligas och 30 år senare har resan bara börjat.

Connect

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

”Live like a local”

Efter frukost packar du en matsäck, någonting gott att grilla, kåsa och kok-kaffe förstås. Sedan klär du på dig alla vinterkläderna och beger dig ut. Det biter lätt i kinderna i den klara morgonkylan men det har börjat ljusna bakom tallskogen. Det blir en fin dag tänker du. När hjälmen är på startar du skotern och börjar köra mot hemlig-jaure. Du färdas genom ett sagolikt vinterlandskap på väg till sjön där du hört ryktas att det finns stor röding. 

Väl där borrar du ett hål genom den metertjocka isen, sänker ner din pimpel och börjar locka. Är du som jag, med dåligt tålamod har du fiskat klart efter en halvtimme utan att ha fått något, men ger du det en ärlig chans finns alla möjligheter att säkra middagen. 

Efter fisket skottar du ut en soffa i snön, täcker den med en renfäll och gör upp en lägereld. Du lagar din lunch över öppen eld och kokar upp en panna kaffe. Mat smakar bättre utomhus, kaffe smakar bäst utomhus! Framåt eftermiddagen beger du dig hem för att mysa i stugvärmen.


Jukkasjärvi

Marknadsvägen 63
981 91 Jukkasjärvi Vägbeskrivning info@icehotel.com +46 980 66800 Se sida

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor